• 60 dagars öppet köp
 • Skickas inom 1-2 arb.dgr
 • Trygg E-handel
 • Minsta ordervärde 200 kr
Hööks Academy
Logotyp Hööks Academy
Logga in Hitta butik
0
 • 60 dagars öppet köp
 • Skickas inom 1-2 arb.dgr
 • Trygg E-handel
 • Minsta ordervärde 200 kr
Ryttare
Ryttare
Hööks Academy
Hööks Academy

Mina favoriter

Laddar produkter...

 • Hem
 • Häst
 • Hästfoder
 • Muskel och ledtillskott BCAA 500 g Trikem
Art. nr 800872-00-00000

Muskel och ledtillskott BCAA 500 g Trikem

Art. nr: 800872-00-00000
499,00 kr
Skickas inom 1-2 arb.dgr.

Produktbeskrivning

Ett rent tillskott av BCAA är ett utmärkt val när du vill påskynda återhämtningen, skydda musklerna eller initiera muskeluppbyggnad.

Bra att veta

Skyddar musklerna och påskyndar återhämtningen - BCAA för häst

Vad är BCAA?

BCAA är en förkortning på Branched Chain Amino Acids. Det är en speciell typ av aminosyror som hästens kropp inte kan producera själv utan som måste tillföras via det hästen äter.

Till skillnad från andra aminosyror omsätts BCAA direkt i muskulaturen utan att först behöva brytas ned. Det gör att kroppen direkt kan påbörja processerna att reparera och bygga upp musklerna.

Återhämtning och träningsvärk

När hästen tränas påverkas hela det centrala nervsystemet. Det vill säga kropp, hjärna, nerver osv. I samband med detta aktiverar kroppen trötthet, en av sakerna som sker är att nivåerna av BCAA sjunker. Genom att tillföra BCAA i samband med träning kan man förbättra hästens mentala fokus och minska den upplevda ansträngningen. Hästen känns piggare och är snabbare återhämtad och redo inför nästa träningspass.

Hästar får likt oss träningsvärk och kan kännas stela eller ömma dagarna efter träning. Forskning har visat att BCAA kan minska träningsvärk. Den största faktorn beror sannolikt på att leucinet som finns i BCAA påskyndar den muskulära återhämtningen genom att aktivera proteinuppbyggnaden.

Bygga muskler

BCAA fungerar som en katalysator till muskeluppbyggnad. Kroppen besitter förmågan att bygga muskler den inväntar bara de rätta signalerna. Signalerna kan komma antingen från träning eller genom att höja blodets nivåerna av leucin, vilket är precis vad som händer efter ett intag av BCAA. Träning och BCAA ger effekt var för sig men de kan också agera tillsammans och ge en ännu större effekt.

Vilka hästar kan äta BCAA?

BCAA är ett effektivt tillskott att ge till hästen som behöver förbättrad återhämtning och minskad träningsvärk. Samtidigt som det ger extra skydd åt musklerna eller då man vill ha ut lite mer av träningen. Det kan ges som ett dagligt tillskott eller som en kur under tuffare tränings eller tävlingsperioder. Kan ges till alla hästkategorier.

Fördelar med BCAA:

 • Förbättrad återhämtning
 • Få ut mer av träningen
 • Minskad träningsvärk
 • Hästen håller sig pigg under intensiva tävlingsperioder

Dosering

Stor häst (500 kg)*  30 ml/dag
Ponny (250 kg)* 15 ml/dag

*6 ml/100 kg kroppsvikt och dag.

0 h tävlingskarens.

Innehållsförteckning

Tillsatser per 30 ml (24 g) per 1000 g
Aminosyror    
L-Leucine 3c382 11 g 460 g
L-Valine 3c370 5,5 g 230 g
L-Isoleucine 3c381 5,5 g 230 g

Sammansättning

Lecithin

IAnalytiska beståndsdelar

Råprotein   69,1 %
Råolja-fett   0,39 %
Växttråd   <0,5 %
Råaska   0,29 %
Kalcium   <100 mg/kg
Natrium   <300 mg/kg
Fosfor   140 mg/kg

Betalning och frakt

Vi erbjuder betalningsalternativen nedan. Vill du veta mer läs våra köpvillkor.

Klarna Faktura

Betalning mot Klarna faktura med 14 dagars betaltid. Ingen fakturaavgift tillkommer. Fakturan skickas via mejl i samband med att ordern skickas från vårt lager. För att kunna betala mot faktura behöver beställningen skickas till din folkbokförda adress, och du behöver uppge korrekta och fullständiga personuppgifter.

Vid försenad betalning tillkommer påminnelseavgift 60 kr samt dröjsmålsränta. Vid utebliven betalning går ärendet vidare till Klarnas inkassobolag Segoria och lagstadgade inkassoavgifter tillkommer.

Klarna Delbetalning

Du kan delbetala din faktura via Klarna konto. Delbetala från 1/24 av orderbeloppet, dock minst 50 kr i månaden. Du kan när som helst betala av hela den kvarvarande skulden. Då avslutas automatiskt ditt konto hos Klarna. Fullständiga villkor hittar du hos Klarna.

Klarna Direkt

Med Klarna Direkt betalar du enkelt direkt i kassan med mobilt bank-ID. Pengarna dras 1-2 dagar efter att vi skickat dina varor. Aktivera tjänsten genom att logga in hos klarna.se och registrera ditt konto.

Klarna Kortbetalning

Säker korbetalning med Klarna Checkout. Inga kortavgifter tillkommer. Inga kortuppgifter lagras hos oss, de sparas hos vår samarbetspartner Klarna. Kortbetalningar som hanteras av Klarna är PCI-DSS certifierade.

Hööks Presentkort

Våra presentkort kan användas som delbetalning om summan på presentkortet inte täcker hela ditt köp. Skulle värdet på presentkortet överstiga köpsumman finns resterande köputrymme lagrat på presentkortsnumret och kan användas vid ett senare tillfälle.

Kortbetalning Företag

För företag erbjuder vi kortbetalning via DIBS.
DIBS Payment Services är PCI-certifierat. DIBS använder sig av överföring med SSL-kryptering, vilket är industri-standarden för säkra kortbetalningar och ditt kortnummer sänds krypterat direkt till banken. Vi sparar/hanterar inte några kortnummer eller CVC/CVV-nummer i vårt kundregister och vi har inte tillgång till din kortinformation eller ditt bankkonto.

IN THE MOMENT!

Inspiration från @hooksofficial

Du kanske också gillar

HÖÖKS HÄSTSPORT AB

Företagsgatan 58
501 77 Borås
Sweden

© Hööks.se 2020

BOM!

Webbläsaren du använder är diskad.

Vi rekommenderar dig att uppleva nya hemsidan med någon av följande webbläsare:

Google Chrome, SafariFirefox eller Microsoft Edge.