• 60 dagars öppet köp
  • Skickas inom 1-2 dagar
  • Trygg E-handel
  • Minsta ordervärde 200 kr
Hööks Academy
Logotyp Hööks Academy
Logga in Hitta butik
0
  • 60 dagars öppet köp
  • Skickas inom 1-2 dagar
  • Trygg E-handel
  • Minsta ordervärde 200 kr
Ryttare
Ryttare
Hööks Academy
Hööks Academy

Mina favoriter

Laddar produkter...

AUTUMN STYLES - MASSOR AV INSPIRATION TILL HÖSTENS RIDÄVENTYR!

  • Hem
  • Vårt ansvar

Vårt ansvar

Sociala frågor och arbetsmiljö är väldigt viktigt för oss på Hööks och något vi aktivt jobbar med. Vi frågar oss ständigt vad vi kan göra ytterligare för att bli bättre. Alla eventuella oegentligheter följer vi upp med våra leverantörer för att än en gång försäkra oss om att de uppfyller kraven. Om det finns brister vill vi göra vad vi kan för att rätta till dessa.

Hööks affärsidé är att sälja och producera produkter som är av bra kvalité och motsvarar det som våra kunder vill ha. Våra inköpare lägger mycket tid på att hitta leverantörer som uppfyller våra miljö- och kvalitetskrav. Våra produkter används av många människor. Vår marknad omfattar alla, även framtida generationer. Därför är det naturligt för oss att på ett tydligt sätt arbeta inom ramen för en hållbar utveckling där såväl miljömässig som social hänsyn är en förutsättning för en långsiktig ekonomisk utveckling.

Socialt ansvar är en grundläggande värdering i all Hööks verksamhet och vi har höga krav på alla våra leverantörers etik och moral. Vi vill kunna försäkra kunden att de produkter som säljs är tillverkade under lagliga arbetsförhållanden med respekt för människor och mänskliga rättigheter.

Leverantören är ansvarig för att tillverkningen av produkter i den egna produktionen, i underleverantörers produktion, sker i enlighet med FN:s konvention om de mänskliga rättigheterna, FN:s konvention om barnets rättigheter, ILO:s konventioner om arbetsvillkor och rättigheter i arbetslivet samt att leverantören i hela sin verksamhet följer respektive lands lagstiftning. Hööks vill försäkra sig om att ingen förnekas sina grundläggande mänskliga rättigheter, eller lider fysisk eller psykisk skada. Vi accepterar alltså inte t.ex. barnarbete, en farlig arbetsmiljö eller orimliga arbetsförhållanden. Dessa riktlinjer och fler finns dokumenterade i vår uppförandekod, Hööks Code of Conduct, som våra leverantörer måste godkänna och underteckna.

Hööks är medlem i Kemikaliegruppen där både produktionsprocesser och kemikalier i produkter diskuteras inklusive hur vi kan bli ännu bättre i vårt miljötänk inte bara inom branschen utan även i våra olika produktionsländer. Vi har även skrivit avtal med Swerea/IVF där vi gör stickprov av våra produkter för att kontrollera att de inte innehåller några farliga kemikalier enlig gällande lagstiftning som i REACH och POPs-förordningen. Hööks har också skrivit avtal med Djurens Rätt angående ”Fake fur policy”, d.v.s. vi använder ingen äkta päls och allt skinn som vi använder är bara en restprodukt av matproduktion.

Trots att vi ställer höga krav på våra leverantörer kan vi naturligtvis inte fullt ut garantera att samtliga leverantörer alltid följer våra krav. Däremot kan vi bryta vårt samarbete om det kommer till vår kännedom att leverantören inte följer våra krav till fullo och inte heller är beredda att vidta åtgärder för att ändra sin produktion. Men vår målsättning är att hela tiden blir bättre och tillsammans med våra leverantörer skapa bättre förhållanden på deras arbetsplatser och genom handel bidra till bättre levnadsstandard i deras länder.

HÖÖKS HÄSTSPORT AB

Företagsgatan 58
501 77 Borås
Sweden

E-mail: order@hooks.se
Telefon: 033-20 51 40

Inspiration

© Hööks.se 2020

Powered by Jetshop

BOM!

Webbläsaren du använder är diskad.

Vi rekommenderar dig att uppleva nya hemsidan med någon av följande webbläsare:

Google Chrome, SafariFirefox eller Microsoft Edge.