Westernridning och Islandshästridning

western_islandshastridning


Känner du att du inte vill rida klassisk engelsk ridning utan är sugen på att prova på något annat så finns det två stora grenar som man kan testa - westernridning och islandshästridning.

Det finns ridskolor/utbildningsställen även inom dessa grenar, för att få tips och råd att komma i kontakt med någon i din närhet så kan du börja med att kontakt:

  • Western Riders Association of Sweden
  • WRAS www.wras.se
  • Svenska Islandshästförbundet, SIF, www.icelandichorse.se

Westernridning

Westernridning består av olika grenar; rid-, boskaps-, ranchhäst-, tids- och uppvisningsgrenar, vilket gör att det alltid finns någon gren som passar, oavsett om man vill rida lugnt och balanserat eller vill ha något med mera fart i.

De vanligaste raserna inom westernridning är Quarter och Paint, men det finns inget särskilt krav på hästras utan har du en häst och du vill testa eller utbilda dig och hästen inom westernridning så går det bra.

Islandshästridning

Att börja rida islandshäst är något som lockar många, dels för att komma ut i skog och mark via turridningar men också för att storleken på en islandshäst inte verkar avskräckande.

Islandshästar är ofta lugna, trevliga och stabila hästar, men de saknar på intet sätt kraft och fart. Islandshästar är 4- eller 5-gångare med gångarterna skritt, trav galopp, pass och tölt.

Om man är intresserad av att tävla så är det oftast gångartstävlingar när det gäller islandshästar. Tävlingarna hålls antingen på rak- eller ovalbana och hästarna ska visa att de behärskar samtliga gångarter, har spännvidd i olika tempon och att övergångarna är balanserade.

Inga produkter matchar den valda filtreringen