Laddar produkter...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
Företagsgatan 58
501 77 Borås
Sweden
BOM!
Webbläsaren du använder är diskad.
Vi rekommenderar dig att uppleva nya hemsidan med någon av följande webbläsare:
Google Chrome, Safari, Firefox eller Microsoft Edge.
Att använda hjälm är en självklarhet för alla som rider och kör. Ryttare på mycket hög nivå, både inom hoppning och dressyr, använder hjälm både vid träning och tävling.
\\r\\nEn hjälm kan ha en avgörande betydelse för utgången av en olycka. För att du ska vara säker på att hjälmen har ett fullgott skydd ska den ha rätt säkerhetsmärkning. Alla Hööks hjälmar uppfyller standardkraven för ridhjälmar. För att få delta i aktiviteter anordnade inom Svenska Ridsportförbundets regi så måste man bära godkänd hjälm. Se även Märkning av ridhjälmar.
\\r\\nDet finns olika modeller av hjälmar. Det är i första hand hjälmarnas yttre som är anpassat för att de bäst ska passa till användningsområdet. Exempelvis ska en travhjälm lätt kunna torkas av, eftersom den blir rätt utsatt för grus och lerstänk.
\\r\\nDet viktigaste är att hjälmen sitter bra och bekvämt, den får framför allt inte vara för stor utan ska skydda panna, tinning och nacke. Om hjälmen är för stor kan den glida och hamna ur position när den behövs som bäst.
\\r\\nHjälmstorleken är samma som huvudets omkrets i centimeter. När du tar på dig hjälmen justera käkremmen först och sedan i nacken. Justera noga och känn efter så det känns bra.
\\r\\nDen ska inte vara för varm och knäppningen ska vara lätt att justera. När hjälmen sitter rätt pekar skärmen horisontellt, inte för högt mot pannan eller för lågt mot ögonen. Att hjälmen inte är för tung är också viktigt att tänka på.
\\r\\nKontrollera hjälmen regelbundet så att den inte har fått några skador. Tänk då på att alla skador inte syns på utsidan. En hjälm som fått kraftiga slag eller stötar bör kastas. Det kan räcka med att du råkar tappa den i stallgolvet eller stöta i mot en vägg för att den skyddande funktionen ska bli förändrad eller förloras helt. Vi rekommenderar att man byter hjälm efter ett par års användning för att vara säker.
\\r\\nNär du inte använder hjälmen bör du förvara den på en torr, ren plats - gärna på en hjälmhängare. Frakta hjälmen i en skyddspåse till och från stallet, och lägg aldrig hjälmen i direkt solljus, t.ex. på en fönsterbräda eller bak i bilen. Använd aldrig några kemiska lösningsmedel för rengöring. Sammetsklädda hjälmar borstas med med varmt vatten och mild tvållösning, sedan får den lufttorka. Följ alltid den bruks- och skötselanvisning som följer med hjälmen.
\\r\\n\\r\\n\\r\\n
\\r\\n\\r\\n
\",\"head\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:230.head\",\"typename\":\"HtmlHead\"},\"parent\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:230.parent\",\"typename\":\"Category\"},\"images\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:230.images.0\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:230.images.1\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:230.images.2\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:230.images.3\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:230.images.4\",\"typename\":\"CategoryImage\"}],\"products\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:230.products\",\"typename\":\"PagedResult\"}},\"Route:hooks-academy/ryttarens-utrustning/ridhjalm\":{\"id\":\"hooks-academy/ryttarens-utrustning/ridhjalm\",\"path\":\"/hooks-academy/ryttarens-utrustning/ridhjalm\",\"__typename\":\"Route\"},\"Category:232\":{\"id\":232,\"name\":\"Ridkläder och utrustning\",\"level\":3,\"parentId\":228,\"hasSubcategories\":false,\"primaryRoute\":{\"type\":\"id\",\"generated\":false,\"id\":\"Route:hooks-academy/ryttarens-utrustning/ridklader-och-utrustning\",\"typename\":\"Route\"},\"__typename\":\"Category\",\"content\":\"
När du ska rida är det framförallt viktigt att du väljer rätt basutrustning, den viktiga skyddsutrustningen som ska skydda dig om olyckan är framme. Häst- och ridsport innebär ibland risker, men det finns mycket vi kan göra för att begränsa olyckor och skador. Att lära sig hantera och förstå hästen är en och att välja rätt skyddsutrustning är en annan. Man behöver inte ha den senaste utrustningen eller särskilt anpassade kläder och skor för att kunna rida – men många gånger underlättar det faktiskt om vi använder just de kläder och skor som marknaden har tagit fram för ändamålet.
Vi börjar närmast kroppen. Att välja rätt underkläder kan faktiskt bidra till att ridpasset blir bättre. Som tjej är det viktigt att du har en bra sportbehå, det skonar både bysten och din rygg. Trosor och kalsonger ska helst inte ha några sömmar som kan skava när du sitter i sadeln.
\\r\\nAv ridning och arbete i stallet blir man lätt varm så när man ska välja vad man ska ha på överkroppen är det bra om man har någon form av funktionsplagg närmast kroppen, så att fukten transporteras bort så att du inte blir nedkyld. Tröjan eller jackan som man bär över detta bör också ha förmågan att släppa igenom fukten så att du håller dig varm och torr. Ha gärna kläder som är mjuka och följsamma, då stora och bylsiga kläder är inte att rekommendera eftersom du både blir osmidig i dessa och din eventuella instruktör har svårare att se hur du verkligen sitter. På jackor som är försedda med huvor är det bra om dessa enkelt kan tas lös, om du skulle fastna med huvan i t.ex. en gren när du är ute och rider så minimeras olycksrisken.
\\r\\nRidbyxor sitter bra, ger mindre risk för skavsår och beroende på material kan de även få dig att sitta bättre och stadigare i sadeln. Ridbyxor är lite tightare för att förhindra att det ska bli onödiga veck som kan ge dig skavsår. Sömmarna på ridbyxorna är också så placerade att de inte ska förorsaka obehag. Ridbyxor kan vara sydda i olika material, bomull, polyester, micropolyamid och elastan är några vanligt förekommande material i ridbyxor.
\\r\\nRidbyxor kan vara helskodda, knäskodda eller helt oskodda. De helskodda ger generellt ett bättre fäste i sadeln medan många upplever att man kommer ner djupare i sadeln med en oskodd eller knäskodd byxa, här är det tycke och smak som får råda.
\\r\\nEn ridbyxa är från början tänkt att bäras tillsammans med ridstövlar, men idag använder vi dem även tillsammans med ridskor och shortchaps/gaiters. Har du däremot en jodhpurbyxa så ska du bara bära den tillsammans med en ridsko. Jodhpurbyxan är nämligen något rakare och lite vidare nertill, många har även en fothälla som ska placeras under foten för att förhindra att byxbenet glider upp när du sitter till häst.
\\r\\nDet finns även olika överdrag som skyddar och håller dig ren, torr och varm. Chaps är praktiska och enkla att dra på utan på ridbyxorna du kan till och med ta av och på dem när du sitter på hästryggen. De flesta chapsen är tillverkade i mocka eller nappa men det har även kommit de som är tillverkade i vattentät nylon och de funkar alldeles utmärkt i regn och rusk.
\\r\\nPå vintern finns det även thermoridbyxor som man antingen kan dra på utan på ridbyxorna eller bara ha ovanpå t.ex. thermoleggings. Fördelen med dessa thermoridbyxor mot för vanliga täckbyxor är att dessa oftast är försedda med dragkedjor längs med hela benen vilket underlättar på och av tagning samt att de brukar vara helskodda för att du ska få bättre fäste i sadeln.
\\r\\nAtt använda handskar när man jobbar med hästar eller stallskötsel är ett bra sätt att skydda händerna. Det är väldigt lätt hänt att man \\\"bränner sönder\\\" handen på grimskaftet om man leder en häst som försöker att dra i väg. Använd en så smidig handske som möjligt. Vintertid är trefingerhandsken ett bra val vid ridning.
\\r\\nExtra hjälpmedel kan man behöva ibland när man rider, sporrar och spön finns i flera olika storlekar och utformningar för att passa både dig och hästen. Varken sporrarna eller spöna är till för att bestraffa hästen utan de är till för att förstärka/förtydliga dina hjälper, det är något som vi aldrig får glömma bort. Ska du tävla är det viktigt att du kontrollerar i tävlingsreglementet vad som gäller och vad du får använda dig av.
\\r\\nLåt aldrig din skyddsutrustning ligga i solen, exempelvis på hatthyllan i en bil, då solens strålar kan påverka materialet i utrustningen.
\",\"head\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:232.head\",\"typename\":\"HtmlHead\"},\"parent\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:232.parent\",\"typename\":\"Category\"},\"images\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:232.images.0\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:232.images.1\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:232.images.2\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:232.images.3\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:232.images.4\",\"typename\":\"CategoryImage\"}],\"products\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:232.products\",\"typename\":\"PagedResult\"}},\"Route:hooks-academy/ryttarens-utrustning/ridklader-och-utrustning\":{\"id\":\"hooks-academy/ryttarens-utrustning/ridklader-och-utrustning\",\"path\":\"/hooks-academy/ryttarens-utrustning/ridklader-och-utrustning\",\"__typename\":\"Route\"},\"Category:233\":{\"id\":233,\"name\":\"Ridstövlar och ridskor\",\"level\":3,\"parentId\":228,\"hasSubcategories\":false,\"primaryRoute\":{\"type\":\"id\",\"generated\":false,\"id\":\"Route:hooks-academy/ryttarens-utrustning/ridstovlar-och-ridskor\",\"typename\":\"Route\"},\"__typename\":\"Category\",\"content\":\"
Ridstövlar eller ridskor, vad man väljer är lite av en smaksak. Ridstövlar finns i många olika modeller och utföranden. När man börjar rida och kanske inte vill lägga ut så mycket pengar på utrustning kan en konstläderridstövel vara bra, funkar även bra till barn som fortfarande växer en hel del. Konstläderridstöveln är dessutom betydligt tåligare för väta, läderridstöveln håller väldigt bra under förutsättning att du är noga med att hålla dem rena och insmorda.
Vilken modell på stövel man väljer beror naturligtvis på vad man tycker om och vilken som känns bekvämast. Tävlar man och är inriktad på en speciell gren så kan det också ha betydelse för val av stövel. Dressyrstövlarna brukar vara styvare och rakare i skaften, har de dragkedja så är den oftast placerad snett framtill. Hopp- och allroundstöveln är oftast mjuka och mer följsamma, de kan ha snörning mitt fram och dragkedja bak. När du väljer en stövel så tänk på att inte välja en för kort stövel, skaften \\\"sätter sig\\\" efter ett tag och då är det inte roligt om stöveln upplevs som för kort. Känns det obehagligt med de höga skaften i början så kan man lägga in en liten kilsula så slipper du skavsår i knävecken.
\\r\\nRidstövlar ger ett bättre stöd till skänkeln än ridskon, men vill man hellre ha en ridsko så kan man komplettera den med en shortchaps/gaiter så får man ett stövelliknande utseende. Fördelen med den kombinationen är att den oftast blir betydligt billigare och det kan vara lättare att hitta något som sitter helt perfekt både på foten och benet.
\\r\\nVintertid, när man har lite kraftigare och grövre skor, så kan man behöva byta stigbyglarna till en storlek större så att skon inte fastnar i stigbygeln.
\\r\\nTänk på att både ridstövlar och ridskor bör användas vid ridning och inte vid stallskötsel då både sulor, sömmar och dragkedjor inte är anpassade för det slitage som bland annat gödsel, urin och spån utgör.
\\r\\nVid skötsel av häst och stall är en stadig sko med rejäl sula att föredra. Det finns skyddsskor som är försedda med stålhätta för att minska risken av trampskador. Det finns även skor som har sulor som skyddar om du skulle trampa på till exempel en spik och sulor som skyddar mot urin och kemikalier.
\",\"head\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:233.head\",\"typename\":\"HtmlHead\"},\"parent\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:233.parent\",\"typename\":\"Category\"},\"images\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:233.images.0\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:233.images.1\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:233.images.2\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:233.images.3\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:233.images.4\",\"typename\":\"CategoryImage\"}],\"products\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:233.products\",\"typename\":\"PagedResult\"}},\"Route:hooks-academy/ryttarens-utrustning/ridstovlar-och-ridskor\":{\"id\":\"hooks-academy/ryttarens-utrustning/ridstovlar-och-ridskor\",\"path\":\"/hooks-academy/ryttarens-utrustning/ridstovlar-och-ridskor\",\"__typename\":\"Route\"},\"Category:814\":{\"id\":814,\"name\":\"Klä dig rätt\",\"level\":3,\"parentId\":228,\"hasSubcategories\":false,\"primaryRoute\":{\"type\":\"id\",\"generated\":false,\"id\":\"Route:hooks-academy/ryttarens-utrustning/kla-dig-ratt\",\"typename\":\"Route\"},\"__typename\":\"Category\",\"content\":\"\\r\\nEn riktigt behaglig ridtur eller stund i stallet, oavsett väder och säsong fixar du genom att klä dig med omsorg. Ja, vi kan förstås inte svara för vilket humör din häst kommer vara på, men med rätt ridkläder slipper du i alla fall frysa eller svettas. Vi bad vår kläddesigner Ann-Therese Helgesson om tips på hur man klär sig rätt - oavsett väder.
\\r\\n\\r\\n
För att inte frysa – eller svettas i onödan – är lager på lager-metoden den bästa lösningen. Det går alltid att sätta på eller ta av plagg under passet. Ridsport är en fysiskt krävande sport där du med fördel kan använda funktionskläder som är anpassade för den ridsportgren du ska utföra.
\\r\\n✓ Ridbyxor minskar risken för skavsår. Tycke och smak avgör om du vill ha hel- och halvskodda ridbyxor eller med silikonskoning eller ingen skoning alls. Satsa på en vintervariant i softshellmaterial. De är stretchiga med fleece på baksidan och borstad insida som förbättrar lufttillströmningen. Ta på dig ett underställ om du är extra frusen.
\\r\\n✓ Många ryttare kommer till sina lektioner klädda i väst, mikrofleecejacka och en kappa utanpå. Västen, med elastiskt material i sidorna, bör vara tunn men ändå värma där det verkligen gör nytta. En tunn väst gör för övrigt att läraren tydligt ser hur du sitter och rör dig på sadeln.
\\r\\n✓ Rider du mycket och vill få bättre blodcirkulation i vaderna så de inte blir stumma och stela är det perfekt med kompressionsstrumpor. Det minskar dessutom träningsvärken efteråt. Men jag vill även slå ett slag för ullstrumpor. Ull är ett fantastiskt material – året runt.
\\r\\n✓ Satsa på en vanlig ridhandske i smidigt syntetmaterial med ovandel i mjuk mesh, alternativt en skinnhandske.
\\r\\n✓ Du kan ha på dig en ridkjol på väg till träningen och under uppvärmningen. Den värmer låren där man ofta fryser.
\\r\\n✓ Ett bra och slitstarkt underställ är ett måste. Investera även i en fleecetröja alternativt en stickad tröja samt en tjock jacka. Om du exempelvis skrittar i en timme blir man lätt frusen om inte jackan håller värmen. Vid tuffa intervallpass eller galoppjobb funkar en skaljacka bra även vid kyla om du klär dig enligt lager på lager-metoden.
\\r\\n✓ Med en overall får du automatiskt mycket värme på en gång. Men undvik att överklä dig. Det är aldrig kul att behöva bli svettig och klibbig.
\\r\\n✓ En buff är perfekt att ha så att den kalla luften inte tränger in i jackan genom halsen. Du kan även trä den över huvudet under hjälmen så att buffen täcker kinderna. Se buffen som ett multiverktyg när det blåser.
\\r\\n✓ Med en tjock handske som är vadderad på ovansidan skyddar du händerna från kyla samtidigt som du får bra grepp om tyglarna.
\\r\\n✓ Fötterna är särskilt utsatta för kyla. Tänk på att du alltid ska kunna vifta med tårna, så ta inte på dig fem par strumpor och tro att det löser problemet. Tårna behöver utrymme. Rid istället i flera lager med ullstrumpor samt ullsula. Även låren är utsatta under vintern; satsa därför på en längre ridkjol eller kappa. Investera dessutom i vadderade byxor samt earbags för öronens skull.
\\r\\n\\r\\n✓ Ridbyxor minskar risken för skavsår. Tycke och smak avgör om du vill ha hel- och halvskodda ridbyxor eller med silikonskoning eller ingen skoning alls. Satsa på en byxa med funktionsmaterial som är smutsavvisande, snabbtorkande, vattenavstötande och uv-säker. Rider du i ett par leggings ska de vara bekväma och inte ha några sömmar som stör.
\\r\\n✓ T-shirt, piké, luftig skjorta, funktionströja eller stickad tröja? Det beror på var och hur du ska rida. Är du ute i skogen och riskerar att riva dig på grenar kan det exempelvis bara bra att välja en långärmad tröja så att du skyddar dig på bästa sätt.
\\r\\n✓ Sommar och regn hör tyvärr ofta ihop. Ska du bara ta dig från stallet till ridhuset fungerar förstås en poncho, men har du en skogstur framför dig är det bekvämt att klä sig i en regnjacka.
\\r\\n✓ Med en tunn sommarhandske skyddar du händerna samtidigt som du får bättre grepp om tyglarna.
\\r\\n✓ En ventilerad lättviktshjälm gör att det inte blir för varmt även om du blir utsatt för sol.
\\r\\n✓ Med en midjeväska kan du bära med dig mobilen de heta dagar när du bara bär t-shirt och ridbyxor. Praktiskt och bra.
\\r\\n✓ Till sist, välj ett par ridstövlar, jodphurs eller chaps som passar just dig.
\",\"head\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:814.head\",\"typename\":\"HtmlHead\"},\"parent\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:814.parent\",\"typename\":\"Category\"},\"images\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:814.images.0\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:814.images.1\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:814.images.2\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:814.images.3\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:814.images.4\",\"typename\":\"CategoryImage\"}],\"products\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:814.products\",\"typename\":\"PagedResult\"}},\"Route:hooks-academy/ryttarens-utrustning/kla-dig-ratt\":{\"id\":\"hooks-academy/ryttarens-utrustning/kla-dig-ratt\",\"path\":\"/hooks-academy/ryttarens-utrustning/kla-dig-ratt\",\"__typename\":\"Route\"},\"Category:1424\":{\"id\":1424,\"name\":\"Ryttarbyxans A & O\",\"level\":3,\"parentId\":228,\"hasSubcategories\":false,\"primaryRoute\":{\"type\":\"id\",\"generated\":false,\"id\":\"Route:hooks-academy/ryttarens-utrustning/ryttarbyxans-a-o\",\"typename\":\"Route\"},\"__typename\":\"Category\",\"content\":\"\\r\\nAlla ridbyxor har sin egen kombination av form, material och funktion. Passformen är viktigast, att ridbyxan sitter bekvämt. Prova därför flera olika slags modeller och var väldigt noga med att byxan passar just din kroppsform. För även om alla ridbyxor är stretchiga varierar passformen. Små tips på vägen är att du ska kunna röra dig obehindrat, böja på knäna och gå ner på huk.
\\r\\nVåra ridbyxor är tillverkade i olika materialkombinationer/funktionsmaterial så att du kan anpassa ditt val efter årstid och temperatur. Tänk på att du ska gilla materialet, att det känns skönt mot kroppen. Ta sedan reda på materialkombons olika egenskaper. Är byxan i fyrvägsstretch har den extra bra passform och ger dig maximal rörelsefrihet. Väljer du ett funktionsmaterial har det oftast andasfunktion men kan även vara smutsavvisande, snabbtorkande och UV-säkert.
\\r\\nVissa modeller har lite speciella egenskaper. Vår ridbyxa i stretchig softshell är till exempel varmfodrad med fleece på insidan som gör den till en populär vinterbyxa. Det finns även högteknologiska ridbyxor med Icefil® som håller dig sval och transporterar bort fukt från kroppen, Core Control Technology™, som ger extra stöd till coremusklerna (mage och rygg) och Calf Fit System™ som ger vaden och ankeln stöd plus lindrar tryckpunkter och friktion i stövlarna.
\\r\\nVälj funktioner utifrån vad du behöver i din ridning. Silikon/PU är material som på olika vis ger bra grepp beroende på vilka mönster de har och var dessa mönster är placerade. Är byxan helskodd kan den vara det med Daewoo eller silikon/PU. Generellt ger en helskodd byxa bättre fäste i sadeln, men mest handlar det om din egen upplevelse och vad som förbättrar din ridning. Den halvskodda byxanger bättre grepp vid knäna medan den knäförstärkta har dubbelt tyg vid knäna och är ett alternativ för dig som inte vill ha någon greppfunktion alls.
\\r\\nRidbyxans midja är oftast högre bak för att undvika obekväma glipor och att det blir för ”bylsigt” fram när du sitter i sadeln. Sömmarna är strategiskt placerade så att du inte ska få skav och bensluten är antingen i elastiskt material eller har kardborrefästen, som gör det både enkelt och bekvämt att hålla byxan på plats. Benlängd väljer du efter vad du trivs med då vi även har byxor med lite längre ben. Praktiska fickor med eller utan dragkedja och snygg dekor är andra detaljer som lyfter looken.
\\r\\nBekväm och smidig variant av ridbyxa med elastisk linning och olika grepp.
\\r\\nAllt fler ryttare inser hur enkelt det är att bli ridklar utan att behöva byta om. Möjligheterna för chaps varierar från att vara överdragsbyxa som håller dig ren när du mockar och pysslar i stallet, torr när du rider ut i regn eller snö till att ge stöd åt skänkeln och så klart hålla dig snygg. Du behöver heller inte hoppa av för att ta av dom. Sitt skönt kvar i sadeln och bara öppna dragkedjorna längs benen och det reglerbara bältet i midjan.
\\r\\nDe klassiska materialen är mocka och nappa, men idag finns det även modeller i värmande stretchig neopren med silikonskodda knän för bra grepp och i vädertuff vattentät nylon som är både lätta att bära och ha med sig. Om du har svårt att hitta ridstövlar som passar funkar shortchaps fint ihop med ridskor.
\\r\\nDet här är byxan som gör det skönt att rida ute i kylan. Dra dom utanpå ridbyxorna eller över ett par sköna thermoleggings och njut av stunden tillsammans med hästen. Vår thermobyxa är helskodd för att ge bästa greppet i sadeln. Den är fodrad, vattentät och andas. Midjan är elastisk och sömmarna tejpade. Dragkedjorna på benen underlättar när du tar dom av och på. Vill du ha en lättare variant när du hänger på läktaren eller i stallet, pröva täckkjolen. Snygg, praktisk och skönt värmande. Även när du sitter på hästryggen förstås.
\",\"head\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:1424.head\",\"typename\":\"HtmlHead\"},\"parent\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:1424.parent\",\"typename\":\"Category\"},\"images\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:1424.images.0\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:1424.images.1\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:1424.images.2\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:1424.images.3\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:1424.images.4\",\"typename\":\"CategoryImage\"}],\"products\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:1424.products\",\"typename\":\"PagedResult\"}},\"Route:hooks-academy/ryttarens-utrustning/ryttarbyxans-a-o\":{\"id\":\"hooks-academy/ryttarens-utrustning/ryttarbyxans-a-o\",\"path\":\"/hooks-academy/ryttarens-utrustning/ryttarbyxans-a-o\",\"__typename\":\"Route\"},\"Category:2221\":{\"id\":2221,\"name\":\"Skötselråd kläder och utrustning\",\"level\":3,\"parentId\":228,\"hasSubcategories\":false,\"primaryRoute\":{\"type\":\"id\",\"generated\":false,\"id\":\"Route:hooks-academy/ryttarens-utrustning/skotselrad-klader-och-utrustning\",\"typename\":\"Route\"},\"__typename\":\"Category\",\"content\":\"\\r\\nHööks strävar efter att tillverka produkter med god kvalitet och ställer höga krav på kvalitén. Det är viktigt att sköta produkterna på rätt sätt för att de ska hålla så länge som möjligt. Undvik att tvätta textila produkter i onödan, då det kan ha negativ effekt på