Försäkringar

forsakringar


Ska du börja eller rider du redan så är det viktigt att du har koll på ditt eget försäkringsskydd.

Som ridskole- eller privatryttare är det inte alltid säkert att du är försäkrad via din ridklubb. Har du redan en olycksfalls-försäkring, kontrollera att den även gäller vid ridning. Det är inte alla försäkringar som gör det.

En del tänker att de ska spara pengar på att inte ha sin häst försäkrad, men att inte försäkra sin häst kan i värsta fall bli en kostsam historia. Vilket bolag och vilken typ av försäkring du ska välja finns inget generellt svar på. Tycker du att det känns svårt, fråga andra vad de har för försäkringar och kontakta sedan de olika bolagen för att få information och råd.

De vanligaste hästförsäkringstyperna är liv- och veterinärvårdsförsäkringar.

Livförsäkring

En livförsäkring kan lämna ersättning för om hästen skadas så svårt att den dör eller att den blir så sjuk att veterinär anser att den behöver avlivas.En veterinärvårdsförsäkring kan ge dig viss ersättning för om en veterinär måste undersöka och ge din häst vård.

Veterinärvårdsförsäkring

Veterinärvård är generellt ganska dyrt, särskilt om du inte har försäkring då du som djurägare får stå för hela kostnaden, till skillnad mot humanvården, som är subventionerad via skatter.

Det finns även en del tilläggsförsäkringar t.ex. foster- och föl-, avbrottsförsäkring (för verksamhet) m.m. Vissa försäkringar har även ett försäkringsskydd som innefattar personolycksfall som hästen förorsakar.

Här är exempel på hästförsäkringsbolag

  • Agria, www.agria.se
  • Dina, www.dina.se
  • Folksam, www.folksam.se
  • If, www.if.se
  • Sveland, www.sveland.se
Inga produkter matchar den valda filtreringen