• 90 dagars öppet köp för medlemmar
  • Skickas inom 1-2 arbetsdagar
  • Trygg E-handel
  • Minsta ordervärde 200 kr

Mina favoriter

Laddar produkter...

Välj favoritbutik

Alla butiker
Alingsås
Borlänge
Charlottenberg
Eskilstuna
Falköping
Göteborg - Bäckebol
Göteborg - Kållered
Göteborg - Sisjön
Helsingborg
Jönköping
Karlskrona
Kristianstad
Kungsbacka
Linköping
Nordby - Strömstad
Norrköping
Norrtälje
Nyköping
Östersund
Skellefteå
Stockholm - Arninge
Stockholm - Barkarby, Järfälla
Stockholm - Haninge
Stockholm - Kungens Kurva
Stockholm - Sickla
Stockholm - Upplands Väsby
Stockholm city
Sundsvall
Trollhättan
Uddevalla - Torp
Västerås

Ridstövlar och ridskor

Ridstövlar eller ridskor, vad man väljer är lite av en smaksak. Ridstövlar finns i många olika modeller och utföranden. När man börjar rida och kanske inte vill lägga ut så mycket pengar på utrustning kan en konstläderridstövel vara bra, funkar även bra till barn som fortfarande växer en hel del. Konstläderridstöveln är dessutom betydligt tåligare för väta, läderridstöveln håller väldigt bra under förutsättning att du är noga med att hålla dem rena och insmorda.

Olika modeller av ridstövlar

Vilken modell på stövel man väljer beror naturligtvis på vad man tycker om och vilken som känns bekvämast. Tävlar man och är inriktad på en speciell gren så kan det också ha betydelse för val av stövel. Dressyrstövlarna brukar vara styvare och rakare i skaften, har de dragkedja så är den oftast placerad snett framtill. Hopp- och allroundstöveln är oftast mjuka och mer följsamma, de kan ha snörning mitt fram och dragkedja bak. När du väljer en stövel så tänk på att inte välja en för kort stövel, skaften "sätter sig" efter ett tag och då är det inte roligt om stöveln upplevs som för kort. Känns det obehagligt med de höga skaften i början så kan man lägga in en liten kilsula så slipper du skavsår i knävecken.

Ridskor och gaiters/shortchaps

Ridstövlar ger ett bättre stöd till skänkeln än ridskon, men vill man hellre ha en ridsko så kan man komplettera den med en shortchaps/gaiter så får man ett stövelliknande utseende. Fördelen med den kombinationen är att den oftast blir betydligt billigare och det kan vara lättare att hitta något som sitter helt perfekt både på foten och benet.

Vintertid, när man har lite kraftigare och grövre skor, så kan man behöva byta stigbyglarna till en storlek större så att skon inte fastnar i stigbygeln.

Stallskor och stallstövlar

Tänk på att både ridstövlar och ridskor bör användas vid ridning och inte vid stallskötsel då både sulor, sömmar och dragkedjor inte är anpassade för det slitage som bland annat gödsel, urin och spån utgör.

Vid skötsel av häst och stall är en stadig sko med rejäl sula att föredra. Det finns skyddsskor som är försedda med stålhätta för att minska risken av trampskador. Det finns även skor som har sulor som skyddar om du skulle trampa på till exempel en spik och sulor som skyddar mot urin och kemikalier.

BOM!

Webbläsaren du använder är diskad.

Vi rekommenderar dig att uppleva nya hemsidan med någon av följande webbläsare:

Google Chrome, SafariFirefox eller Microsoft Edge.