• 60 dagars öppet köp
  • Skickas inom 1-2 arb.dgr
  • Trygg E-handel
  • Minsta ordervärde 200 kr

Mina favoriter

Laddar produkter...

Y/ELM+


Y/ELM+ är ett svenskt varumärke för ridningssäkerhet och skydd. Y/ELM+ kombinerar teknologi och materialinnovation för att erbjuda högpresterande, diskreta skyddslösningar som höjer säkerhetsstandarderna vid ridning och möjliggör en friare ridupplevelse.
Y/ELM+ grundades i Stockholm 2021 med en vilja att åtgärda bristen på ett progressivt och innovativt skyddsmärke på ridmarknaden.

Bakom varumärket står ryttaren Alexandra Berhe, som tillsammans med produktutvecklingsexperten Erik Liden vill ta säkerheten för ryttare till nästa nivå. Alexandra bidrar med erfarenhet och intuition från många års ridning, där hon tillbringat otaliga timmar tillsammans med hästar, i stallet och utomhus. Som produktkonsult och tidigare medlem i teamet bakom det svenska varumärket för skydd inom snösport och cykling, POC, tillför Erik en oöverträffad expertis inom produktutveckling till Y/ELM+. Duon siktar på att höja den övergripande säkerhetsstandarden för ryttare för att matcha den med produkter inom andra aktivitetssporter som cykling, skidåkning och klättring.

Alexandra: "Jag har länge känt att ridsporten förtjänar mycket bättre skyddsprodukter. Säkerhetsnivån för ryttare kan vara betydligt högre. Med Y/ELM+ vill jag erbjuda produkter som överträffar de höga säkerhetsstandarderna och innovationen inom högriskidrott som utförsåkning, klättring och cykling. Men inte bara det. Lika viktigt är att ryttare faktiskt vill använda produkten. Därför lägger vi ner så mycket ansträngning och energi på att göra våra produkter obetydliga, bekväma och snygga."

Erik: "Bristen på innovation inom produktkategorin för ridning är slående, och behovet av att höja ribban för säkerhet och komfort för den nya generationens ryttare är akut. Det är det vi strävar efter. För att stödja vår strävan efter toppmodern skydd för ryttare har vi ett enastående internt team och ett nätverk av personer förankrade i den svenska teknik-, säkerhets- och friluftsscenen."

Finns i webshop
Finns i butik/webshop

BOM!

Webbläsaren du använder är diskad.

Vi rekommenderar dig att uppleva nya hemsidan med någon av följande webbläsare:

Google Chrome, SafariFirefox eller Microsoft Edge.